Articles

Voorstelling

Waarde lezer!

Welkom aan mijn digitale Stamtafel, waar u zowel oudere als verse werkjes kunt inzien.
Zoals het een Stamtafel betaamt, zijn er onderwerpen voor elk wat wils. Van natuur tot fotografie, van persoonlijke zaken tot een enkele politieke beschouwing, maar de kern blijft taal. Taal is ongrijpbaar, terwijl je je toch aan woorden vast kunt houden.
Ik schrijf korte of langere columns, versjes en verhaaltjes en voeg graag een foto bij.

Ook in mijn dagelijkse leven draait het om taal. Ik corrigeer en redigeer websites, teksten, papers, thesissen en wat er verder te corrigeren en te redigeren valt. Een vertaling vanuit het Duits, Engels of Fries is ook geen probleem, zomin als een vertaling van Nederlands naar Engels of van Duits naar Engels.

Naast de liefde voor talen heb ik een brede creatieve instelling: ik houd van meedenken, organiseren, maar ook een tuinontwerp maken vind ik erg leuk. Ik blijf alleen wèl geworteld in dit Stamcafé; alles wat ik schrijf, doe ik vanuit mijn huis.

Vroegâh – toen ik nog jonger was – was ik een duizendpoot: ik kon tekenen, schilderen, tuinieren, behangen, klussen, borduren, handwerken, quilten, ik maakte kleren, maar deed ook autogeen of elektrisch laswerk.
Door wat mankementen is dat allemaal lastiger geworden. Daarom richt ik mij tegenwoordig op taal, lezen, fotograferen, films kijken, de natuur in al haar facetten beleven en bewonderen, en leid ik met mijn drie katten een rustig leventje in de Friese hoofdstad. Ik schrijf over een aantal mankementen omdat daarvan (veel) te weinig bekend is. Daarnaast zijn er goede fora of websites voor lotgenoten, waar ik graag de aandacht op vestig.
En dan ben ik ook nog enigszins politiek geëngageerd … Al zal ik er niet al te vaak over schrijven.

Een tijdlang was ik frequent te gast op het mooie Ameland, waar ik heel wat mij onbekende vogelsoorten heb mogen zien én fotograferen. Ook aan bijzondere vlinders ontbreekt het daar niet en ook daaraan heb ik mijn hart opgehaald. Een strandwandeling maken is op zijn tijd ook heerlijk; gelukkig kan dat ook op ‘het vasteland’. Fryslân is een prachtige provincie met heel veel natuurschoon!
Verder bezoek ik met zekere regelmaat buurland Duitsland, waar zowel familie als een goede vriendin woont. Onafhankelijk van waar ik ben, geniet ik altijd erg van deze bezoeken. Een rommelmarkt met oude Ost-zaken, maar ook de schoonheid en vooral de diversiteit van landschappen boeien me.

Tot zover wat mij bezielt. Ik hoop u af en toe als (al dan niet vaste) bezoeker te kunnen plezieren met mijn handwerkjes.

Mocht u gebruik willen maken van mijn professionele diensten, dan is dat vanzelfsprekend mogelijk.
U kunt voor informatie mijn profiel op LinkedIn bezoeken via http://nl.linkedin.com/in/marjoleinstam
of mij een e-mail sturen via het mailadres op mijn LinkedIn-profiel.

Met hartelijke groet,
Marjolein Stam.Marjolein Stam

Advertenties
%d bloggers liken dit: